Als gitaarliefhebber heb je ongetwijfeld al eens gehoord van de Fender Custom Shop. Deze vervaardigt speciale, limited-edition gitaren van dit merk, dat als sinds zijn oprichting als een van de grootste ter wereld wordt beschouwd. En dat is niet zonder reden. Met de succesvolle Telecaster en Stratocaster in de jaren ’50 wist de producent meteen zijn visitekaartje af te geven. De in 1987 opgerichte divisie die gitaren op maat maakt, zorgt ervoor dat jij hét snaarinstrument van je dromen kunt vinden. Een exemplaar waar niet zomaar een tweede van bestaat!

Waarom zou je voor een gitaar uit de Fender custom shop kiezen?

Gitaren van bekende merken als het Amerikaanse Fender staan dan wel voor kwaliteit en duurzaamheid, maar worden nog altijd volgens standaardprocedures en in grote aantallen vervaardigd. Heb je een dergelijke gitaar in handen, dan weet je dat er wereldwijd nog duizenden gitaristen zijn die precies hetzelfde instrument gebruiken. Wanneer je een beginner bent, is dat veel minder belangrijk. Heb je als gevorderd musicus jouw geheel eigen muziekstijl ontwikkeld en je speeltechniek verfijnd? Dan ga je wellicht op zoek naar een gitaar met de kwalitatieve en esthetische kenmerken die geheel bij jou passen. 

Meer dan een instrument alleen

In de Fender Custom Shop zien enkele van de mooiste gitaren van dit merk het levenslicht. De producenten zijn ervaren ambachtslieden die over speciale vaardigheden beschikken. De gitaren die zij vervaardigen, zijn voor de ware kenners en liefhebbers bedoeld. Niet voor niets kozen ook artiesten als Clapton, Gilmour en Vaughan al voor een gitaar uit deze shop. Een exemplaar uit de Fender Custom Shop is dan ook niet zomaar een instrument, maar kan een heus kunstwerk worden genoemd. 

De Stratocaster als absolute favoriet

De Stratocaster was de tweede gitaar die door het Amerikaanse Fender op de markt werd gebracht en vindt ook anno nu nog gretig aftrek. Dankzij de legendarische Jimi Hendrix werd de Stratocaster wereldwijd dé gitaar. Ook in de Fender Custom Shop wordt dit exemplaar op maat gemaakt. Behalve de Stratocaster kunnen de professionals ook de Telecaster, Jazzmaster, Acoustasonic Jazzmaster, Jaguar, Precision Bass, Jazzbass, Acoustasonic Stratocaster en Acoustasonic Telecaster customizen. 

Prijsniveau

Ben je geïnteresseerd in een gitaar uit de Fender Custom Shop, dan houd je uiteraard rekening met aanzienlijk hogere prijzen dan degene die gelden voor de ‘fabrieks gitaren’. Het bouwen van een customized gitaar vergt namelijk veel meer arbeidsuren. Voor een geheel op maat gemaakte gitaar reken je doorgaans op een prijs van minimaal 4000 euro. 

Customized gitaren kopen bij dé Fender custom shop specialist op dit gebied

Voor artikelen uit de Fender Custom Shop ben je aan het juiste adres bij Gooise Gitaren. Deze in Bussum gevestigde gitaarwinkel mag zich dé specialist van Midden-Nederland noemen. Ook in de webshop is het gehele assortiment terug te vinden. De winkel weet alle modellen van de customized lijn aan gitaarliefhebbers te leveren. Ook wanneer je specifiek naar een ander customized model op zoek bent, kunnen de professionele medewerkers je hiermee van dienst zijn.