eco kerstpakket

Mensen die veel geduld hebben zijn gezegend met het vermogen om moeilijke omstandigheden in kalmte te verdragen. Ze kunnen lang volharden en bedaard wachten tot er een oplossing of uitweg is. Het gaat over kalmte en beheersing wat gezien mag worden als een deugd. De tegenhanger ongeduld is veel negatiever. Geduld kun je leren. Geduld kun je oefenen. Begin maar eens aan een puzzel van jan van haasteren 5000 en weet dat het veel tijd gaat kosten voordat de puzzel af is. Weet ook dat je veel fijne uurtjes gaat doorbrengen met een geduldig en onschuldig werkje als een legpuzzel in elkaar leggen. Niet moeilijk maar wel reuze ontspannend. Wat heb je nodig? Een mooie puzzel, een royale eettafel met goed licht en liefst goed gezelschap. En natuurlijk de puzzel zelf. 

Geduld is een schone zaak

Voor wie de oefening in geduld teveel wordt kan met zo’n puzzel 1500 stukjes die al eerder is gelegd, kijken of er nog randjes en kantjes aan elkaar vast zitten. Daar kun je mee smokkelen en zo neerleggen om gemakkelijk te starten. Hetzelfde geldt voor onderdelen in de afbeelding die moeilijk zijn. De lucht of het water zijn er bekende voorbeelden van. Maar ook stukken waar kleuren en vormen expres veel op elkaar lijken. Om het puzzel plezier te vergroten en te verlengen?  Of om meer te oefenen in geduld?

In veel soorten en maten

Van grappige stripachtige tekeningen tot idyllische vergezichten in een mooi landschap of een kunstzinnige abstracte vorm. Voor de puzzel liefhebber zijn ze te koop. Online of ga naar de winkel en kies uit bijvoorbeeld  jan van haasteren puzzels. Ze hebben er zelfs een extra dimensie aan gegeven door te puzzelen wat je vanuit een ander standpunt ziet. Of een afbeelding die je moet leggen maar dan met een klein verschil in tijd. Puzzel wat er straks te zien zou kunnen zijn. Om je tanden op stuk te bijten.