Het is belangrijk dat je de juiste schrijfwaren in huis hebt om voorbereid te zijn op de momenten wanneer je ze nodig hebt. Door de tijd heen is het schrijven steeds minder populair geworden. Echter heeft schrijven nog steeds vele voordelen die het met zich meeneemt. Door het opschrijven van bepaalde dingen kun je namelijk beter informatie onthouden. Erg belangrijk dus wanneer je voor iets moet studeren. Daarnaast is het een snelle manier om een kleine notitie te maken voor bijvoorbeeld een taak die je nog moet doen. Voor kwaliteit schrijfwaren kan je terecht bij 24papershop.com.

Soorten schrijfwaren

Er zijn verschillende schrijfwaren die allemaal een ander doel kunnen verrichten. De meest voorkomende schrijfwaar is de balpen. Deze zijn relatief goedkoop te produceren en gaan lang mee. Daarbij hangt het er natuurlijk wel vanaf hoe vaak je de balpen gebruikt. Voor wat decoratievere geschriften zijn er fineliners. Deze komen in verschillende kleuren en werken eigenlijk als een dunne stift. Hiermee krijg je het effect van een stift, maar heb je de precisie van een balpen. Deze zijn erg handig wanneer belangrijke stukken tekst benadrukt moeten worden. Vervolgens zijn er de normale stiften die gebruikt kunnen worden om dingen te markeren. Verder zijn er nog een aantal andere duurdere variant pennen die vaak bijgevuld kunnen worden met inktvulling. Ten slotte kun je niet het potlood vergeten. Deze wordt vaak gebruikt voor werken waarbij er meerdere iteraties mogelijk gedaan moeten worden om bij een eindresultaat te komen. Genoeg schrijfwaren om uit te kiezen dus.

Het gebruik van pennen

Pennen zijn hele handige schrijfwaren voor het dagelijks gebruik. Vooral bij het schrijven van notities zijn deze erg handig. Voor relatief weinig geld kan je een groot aantal balpennen krijgen waar je er erg lang mee kan gaan doen. Het kan soms echter fijner zijn om een duurdere luxe pen te nemen wanneer je veel bezig bent met schrijven. Tijdens het langdurig schrijven kan er veel druk op de hand komen. Om de druk te verminderen is een comfortabele pen belangrijk. Een luxe pen is vaak dikker waardoor het beter de hand kan vullen. Een balpen daarentegen is erg dun. Hierdoor moet er meer kracht gebruikt worden om de pen vast te houden. Op de korte termijn zit er niet echt veel verschil. Pas tijdens lange sessies kan je duidelijk het verschil zien tussen de luxe pennen en de balpennen. De luxe pen, zoals bijvoorbeeld een Lamy vulpen, heeft vaak een vervangbare vulling. Doordat de pennen relatief duur zijn, is het natuurlijk zonde om de hele pen weg te gooien wanneer de inkt op is. 

Het gebruik van stiften

Stiften zijn een erg handig middel om bepaalde dingen duidelijker te maken. Deze schrijfwaren bevatten vaak duidelijk zichtbare kleuren zodat je eerder hierop let dan op een normale pen. Hierdoor zijn stiften ideaal om belangrijke stukken in een tekst te markeren. Het terugvinden van belangrijke stukken gaat op deze manier heel gemakkelijk. Bij stiften heb je de optie om dikke stiften en dunne stiften te gebruiken. Voor het precieze werk is het verstandiger om dunne stiften te gebruiken. Dikke stiften kunnen beter gebruikt worden om hele secties te markeren.