Ken je iemand die gek is op chocolade? En wil je hem of haar iets leuks cadeau doen? Een chocoladetaart is dan een uitstekend idee. Zo’n heerlijke taart kan je bestellen in allerlei vormen en groottes. In deze blog lees je hoe je online bestelt, wat de voordelen zijn en bieden we ook een lekker recept voor een eigen Chocolade-carameltaart die je gemakkelijk zelf kunt maken
- Online een chocoladetaart bestellen heeft veel voordelen
- Bij Besteltaart.nl, Taartenwinkel.nl, Gefelicitaart, Greetz en HEMA vind je een ruim aanbod en lage prijzen
- Je kunt jouw taart snel laten bezorgen door heel Nederland
- Je kunt het online eenvoudig samenstellen met een naam of tekst
- Eventueel kan je er een kaartje aan toevoegen
Zelf een Chocolade-carameltaart maken
Ingrediënten voor 8 personen:
- 175 gram zachte boter en wat extra voor het invetten
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 gram fijne kristalsuiker
- 3 eieren, losgeklopt
- 3 el golden syrup of schenkstroop
- 40 gram gemalen amandelen
- mespuntje zout
- 40 gram cacao
Voor het glazuur:
- 225 gram pure chocolade, in stukjes
- 60 gram donkere basterdsuiker
- 225 gram boter, in blokjes
- 5 el gecondenseerde melk
- ½ tl vanillearoma
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet twee ronde bakvormen ( 20 cm in doorsnee ) in en bekleed de vormen met bakpapier.
- Maak het glazuur. Verhit de chocolade, de suiker, de boter de gecondenseerde melk en het vanillearoma in een steelpan met een dikke bodem op lag vuur en laat de chocolade al roerende smelten. Schenk de chocoladesaus in een kom en laat de saus afkoelen. Bedek de kom en zet hem vervolgens een uur in de koelkast, tot de saus goed smeerbaar is.
- Klop, om de taart te maken, de boter en de suiker in een kom tot een luchtige massa. Klop geleidelijk de eieren erdoor. Roer de stroop en de amandelen er ook door. Zeef het bakmeel, het zout en de cacao in een andere kom en spatel ze door het botermengsel. Voeg, wanneer nodig, wat water toe om een smeuïg beslag te maken.
- Schep het beslag in de bakvormen en bak de taarten gedurende 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant bij aanraking terugveert en een in het midden geprikte spies er schoon uitkomt.
- Laat de taarten vijf minuten in de bakvormen staan en stort ze dan op een rooster. Plak de taarten, als ze afgekoeld zijn, met de helft van het glazuur ertussen op elkaar. Smeer de rest van het glazuur over de bovenkant en de zijkanten van de taart.
- Eventueel kan je er nog iets persoonlijks aan toevoegen. Bijvoorbeeld een naam of het cijfer “50” als je een Abrahamtaart wilt maken.