Veel bekende brommer merken bestaan al veel langer dan je zult denken. Zo werd het merk Kreidler in 1888 opgericht, de eerste Kreidler onderdelen waren niet voor brommers maar elektrische kabels en telegraafdraad! Pas later zou het bedrijf van Anton Kreidler brommers gaan bouwen. We nemen een duik in het verleden en bekijken de rijke historie van de Kreidler brommer, een tweewieler waar je nog steeds onderdelen voor kunt kopen!

Goedkoop Kreidler onderdelen kopen online? Ga direct naar Scooteronderdelenshop.com, de webshop voor brommer liefhebbers!

De eerste Kreidler onderdelen

Het bedrijf begon als “Kreidler Fahrzeugbau, Stuttgart” en werd opgericht door Anton Kreidler. Hij produceerde vooral halffabrikaten, elektrische kabels en telegraafdraad. Het zou tot 1950 duren voordat er brommers werden gebouwd in deze fabriek. De Kreidler onderdelen werden altijd op basis van een 50cc tweetakt motor gebouwd, doorgaans met een liggende cilinder. Zes jaar later werd er een scooter model uitgebracht. In 1957 kwam de meest iconische Kreidler brommer op de markt, de beroemde Florett. Succes in de 50cc wegrace competities bleef uit tot Van Veen, de Nederlandse importeur van Kreidler, zelf brommers ging ontwikkelen. Nederland heeft een belangrijke rol gespeeld in het verleden van dit merk, en zal ook een belangrijke rol blijven spelen in de toekomst.

Kreidler brommer

Nederland belangrijk voor de Kreidler brommer

Begin jaren tachtig liepen de verkopen flink terug, mede door een verandering in de Duitse wetgeving, waardoor zwaardere motoren een toenemende populariteit genoten. In 1983 zou de laatste Kreidler brommer van de lopende band rollen, de fabriek zou voorgoed de poorten sluiten. Een levenslange fan van dit merk, John Bos, wilde verder en begon vanaf 1987 weer nieuwe Kreidler onderdelen voor brommers te leveren. Niet alleen wist hij de rechten van het merk te bemachtigen, ook heeft hij de originele mallen voor Kreidler onderdelen opgespoord voor de fabricage van nieuwe onderdelen. Er worden zelfs compleet nieuwe Kreidler brommers gemaakt in Portugal, met ook de iconische Florett RMC. Door het vuurtje levendig te houden is het nog steeds mogelijk nieuwe brommer onderdelen online te bestellen tegen scherpe prijzen, en van hoge kwaliteit.

Ga direct op zoek naar Kreidler onderdelen voor jouw brommer in de webshop van Scooteronderdelenshop.com.

Goedkoop Kreidler onderdelen kopen

Vroeger waren er veel hobbyclubs en fans van Kreidler brommers die samenkwamen om te sleutelen en ervaringen uit te wisselen. Dit soort meetings zie je steeds minder, dat betekent niet dat nieuwe Kreidler onderdelen niet langer beschikbaar zijn. Sterker nog, via de webshop kun je waarschijnlijk goedkoper dan ooit aan nieuwe Kreidler onderdelen komen! Van een pakking uitlaat tot aan een klassieke buddyseat, er zijn honderden brommer onderdelen online te bestellen tegen zeer scherpe prijzen. Bij online Kreidler onderdelen kopen moet je uiteraard wel rekening houden met de juiste omschrijving. Let op de modellen en het bouwjaar voor je bestelt, neem bij twijfel even contact op met de webshop voor meer informatie.

Goedkoop Kreidler onderdelen kopen? Ga naar Scooteronderdelenshop.com, de specialist in brommer onderdelen van zowel moderne als klassieke merken.